Så kan du spara pengar med lite pengar

Långt ifrån alla har möjlighet att lägga undan 10% av lönen, så hur kan man spara pengar när det knappt finns några över? Här är 3 tips som gör skillnad för din ekonomi.

1. Se över boendekostnader
Bostadsbubblan har trissat upp kostnaderna oerhört. Har du ett boende som i kallhyra äter upp mer än halva din inkomst kan det vara en idé att se över boendesituationen. Har du inte möjlighet att flytta så kanske du har ett extra rum att hyra ut? Du kan även se över dina el-, vatten- och värmekostnader. Jämför olika elleverantörer och försök att byta ditt avtal till ett som är mer förmånligt än det du har idag. Sänk värmen litegrann och följ miljösmarta tips (som att stänga av kranen när du borstar tänderna) för att få ner månadskostnaden ytterligare.

Spara pengar

2. Ge dina gamla prylar ett nytt hem
Det är inte bara bra för miljön att sälja dina gamla prylar vidare, det gör också gott för plånboken. Rensa hemmet på sånt du inte längre använder så som gamla leksaker, teknikprylar, kläder, möbler och porslin. Saker du inte längre använder kommer definitivt att göra någon annan glad.


3. Säg upp tjänster du inte använder
Abonnemang och prenumerationer är kostnader som lätt löper på utan att man tänker på det. Får du inte användning för ditt gymkort? Ligger morgontidningen alltid kvar på hallgolvet? Säg upp det du inte använder. Även om varje enskild kostnad inte känns så stor, finns här mycket pengar att spara!

Gillar du våra spartips? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få spartips och aktieinspiration direkt till din inkorg!

Sigmastocks

Artiklar skrivna av Sigmastocks team.