Låt skatteåterbäringen växa

Har du inga planer på vad du ska göra med din skatteåterbäring? Vårt tips är att investera den!

När det kommer till sparande är ränta-på-ränta många experters favoriteffekt. Det sägs till och med att Einstein benämnt det som världens åttonde underverk. Ränta-på-ränta innebär enkelt förklarat att den avkastning du får i sin tur växer och ger avkastning.

Undvik sparkontot och satsa på snöbollseffekten
Att lägga  sparpengar på ett vanligt bankkonto med knappt någon ränta alls är en ineffektiv strategi om du vill få dina pengar att växa. Säg att du får tillbaka 10 000 kr på skatten och istället väljer att investera de i aktier med en genomsnittlig avkastning på 10 %, så har de året därpå vuxit till 11 000 kr. Året därpå till 12 100 kr – tänk dig det om 15, 30 eller 50 år! Ränta-på-ränta kallas också snöbollseffekten: ju längre den rullar, desto större blir den. Det är helt klart ett effektivt sätt för att nå till miljonen!

Om du vet att du får tillbaka några tusenlappar på skatteåterbäringen varje år kan det kanske vara dags att sätta igång en ny investeringsstrategi? Du behöver såklart inte investera hela beloppet som du får ut (lite guldkant i vardagen behövs) men tänk på hur stor skillnad några tusen kan göra i det långa loppet.


Kom ihåg att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i Sigmastocks kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Sigmastocks

Artiklar skrivna av Sigmastocks team.